July 16, 2023

Sports : A Cloze Exercise for Hungarian Learners

Learning vocabulary related to sports is crucial for anyone interested in the field. It not only enhances communication but also provides a deeper understanding of the sport. The presented exercise offers an opportunity to improve your vocabulary and test your knowledge. The exercise comprises 14 sentences with missing words; the words are listed in alphabetical order above the sentences. You are expected to fill in the blanks with the appropriate words, using each word only once. The exercise provides a fun and engaging way to learn and test your knowledge of sports-related vocabulary.

HIÁNYOS MONDATOK

asztalitenisz, birkózás, íjászat, kerékpározás, korcsolyázás, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, röplabda, síelés, tenisz, tollaslabda, vívás, vízilabda 

1. A __________ olyan vízisport, amelyben két csapat úszva igyekszik egymás kapujába juttatni a labdát.

2. A ____________ olyan labdajáték, amelyben két csapat azon igyekszik, hogy egy labdát lábbal vagy fejjel az ellenfél kapujába juttasson.

3. A __________ olyan tevékenység, amelynek során valaki pedállal hajt egy biciklit.

4. A __________ olyan sportág, amelyben két csapat úgy igyekszik kézzel átütni egy labdát egy háló fölött, hogy az az ellenfél térfelén érintse a földet.

5. A _____________ olyan tevékenység, melynek során valakik egy cipőre erősíthető eszközzel a jégen siklanak.

6. A _________ olyan téli sport, amelyben a játékosok egy speciális léc segítségével lesiklanak egy hófedte lejtőn.

7. A ____________ egy teniszhez hasonló játék, amelyben a játékosok egy háló fölött egymásnak ütögetnek egy gumigolyót, amelyre műanyag tollak vannak erősítve.

8. Az __________  olyan sportág, melynek során a sportoló nyilakkal lő egy céltáblára, azzal a céllal, hogy eltalálja a középpontot és ezáltal pontokat szerezzen.

9. A _____________ olyan csapatjáték, melynek során egy labdát minél többször bele kell juttatni az ellenfél kosarába.

10. Az ____________ olyan játék, melynek során két játékos vagy két csapat egy hálóval ellátott asztalon egymásnak ütöget egy labdát.

11. A __________ olyan sportág, melynek során két játékos egymást megragadva küzd, hogy a másikat két vállra fektesse.

12. Az ___________ egy küzdősport, ahol két sportoló egymással küzd a ringben. Speciális kesztyűbe bújtatott kezükkel igyekeznek minél több ütést mérni a másikra.

13. A ________ olyan sport, ahol két játékos vagy két csapat egy ütő segítségével egymással passzol egy labdát egy hálón keresztül, és megpróbálják a labdát a másik térfelén a földre juttatni.

14. A ________ olyan sport, ahol két játékos küzd egymással, melynek során megpróbálják megérinteni az ellenfél testét egy karddal.


SOLUTIONS

1. vízilabda
2. labdarúgás
3. kerékpározás
4. röplabda
5. korcsolyázás
6. síelés
7. tollaslabda
8. íjászat
9. kosárlabda
10. asztalitenisz
11. birkózás
12. ökölvívás
13. tenisz
14. vívás